Alumnidagen 2020

Varje år arrangerar stiftelsen en Alumnidag med syfte att erbjuda nu yrkesverksamma jurister möjligheten att återse Uppsala samtidigt som de har möjlighet att delta i ett spännande och relevant seminarieprogram och en rolig och traditionellt uppsaliensisk bankett på kvällen.

På grund av spridningen av Corona-virus och risken för att insjukna i COVID-19 har Alumnistiftelsen beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställt in Alumnidagen 2020. Vi återkommer med mer information så snart läget klarnat.

Programmet

Eftersom Alumnidagen 2020 ställs in skickas ingen programtidning ut under våren 2020. Om du inte är alumn men vill ha tidningen ändå så kontakta stiftelsen via mail.

2019 års programtidning

Tidigare programtidningar

 

Vår huvudsponsor 2020 är Gernandt & Danielsson.

 

De advokatbyråer som är sponsorer för Alumnistiftelsen 2020 kan du se här och här.

 

Pris för bästa examensarbete

Under Alumnidagen delas Alumnistiftelsens Pris för Bästa Examensarbete ut. Trots att Alumnidagen 2020 är inställd kommer årets pris att delas ut, men utan sedvanliga ceremonier.

Vinnarna 2020 är:

Fredrik Emanuel Thorslund – Twitter, Tumblr, troll och porr – Om sociala mediers ansvar för yttrande- och informationsfrihet

Fredrika Wendleby – Towards a Stricter Comparability Test – An EU Law Analysis of the Swedish Dividend Withholding Tax Regime in Relation to Non-EU Investment Funds

 

Läs mer om priset

 

Alumnidagen för studenter

Juriststudenter vid Uppsala universitet är mycket välkomna att utan kostnad och i mån av plats delta i seminarieprogrammet under Alumnidagen. Ingen anmälan behövs utan det är bara att dyka upp. Det är mycket uppskattat hos alumnerna att få möjlighet att träffa nuvarande studenter för att få höra om dagens utbildning, om studentliv och tankar kring det kommande arbetslivet.

Alumnidagen är också ett mycket bra tillfälle att knyta kontakter och träffa såväl akademiker och spännande talare som yrkesverksamma jurister. Deltagarna kommer från domstolar, myndigheter, små och stora affärsjuridiska byråer, företag och många är också egenpraktiserande som advokater inom till exempel straff- och familjerätt. Missa inte chansen att verkligen få veta hur livet på andra sidan examen kan se ut!

Ungefär en tredjedel av deltagarna på kvällens bankett är studenter. Om du är intresserad av en plats så anmäl dig vid registreringsdisken under dagen. Det är först till kvarn som gäller, så kom i tid om du vill vara säker på att få en plats. Studentplatserna är gratis.