Alumnidagen

Varje år arrangerar stiftelsen en Alumnidag med syfte att erbjuda nu yrkesverksamma jurister möjligheten att återse Uppsala samtidigt som de har möjlighet att delta i ett spännande och relevant seminarieprogram och en rolig och traditionellt uppsaliensk bankett på kvällen.

Årets Alumnidag går av stapeln den 11 maj 2017 och arrangeras i Blåsenhus.

Här kan du anmäla dig till 2017 års Alumnidag: http://bit.ly/alumnidagen2017

 

Vår samarbetspartner för Alumnidagen 2017 är Roschier Advokatbyrå.

De advokatbyråer från Uppsala som är samarbetspartners kan du se här.

Här kan du se årets inbjudningsfilm till Alumnidagen.

 

Observera att Alumnidagen ger dig som är medlem i Sveriges Advokatsamfund fem timmars vidareutbildning, som du kan tillgodoräkna dig.

Programmet

2017 års programtidning kan läsas här.

Tidigare programtidningar

Pris för bästa examensarbete

Under dagen delas även Uppsalajuristernas Alumnistiftelses pris för bästa examensarbete ut.

Årets vinnare är:

Ebba Brokelind– Konkursbons massaansvar – Särskilt om massaansvarets uppkomst och boets abondoneringsmöjligheter i ljuset av MÖD 2015:19.

Olle Wännström – Tillitsfullmakten – en undersökning av begrepps- och rättsbildningen i NJA 2014 s. 684.

Läs mer om priset

För studenter

Juriststudenter vid Uppsala universitet är mycket välkomna att utan kostnad och i mån av plats delta i seminarieprogrammet under Alumnidagen. Ingen anmälan behövs utan det är bara att dyka upp. Det är mycket uppskattat hos alumnerna att få möjlighet att träffa nuvarande studenter för att få höra om dagens utbildning, om studentliv och tankar kring det kommande arbetslivet.

Alumnidagen är också ett mycket bra tillfälle att knyta kontakter och träffa såväl akademiker och spännande talare som yrkesverksamma jurister. Deltagarna kommer från domstolar, myndigheter, små och stora affärsjuridiska byråer, företag och många är också egenpraktiserande som advokater inom till exempel straff- och familjerätt. Missa inte chansen att verkligen få veta hur livet på andra sidan examen kan se ut!

Ungefär en tredjedel av deltagarna på kvällens bankett är studenter. Om du är intresserad av en plats så anmäl dig vid registreringsdisken under dagen. Det är först till kvarn som gäller, så kom i tid om du vill vara säker på att få en plats. Studentplatserna är gratis.