Alumnidagen 16 maj 2018

Varje år arrangerar stiftelsen en Alumnidag med syfte att erbjuda nu yrkesverksamma jurister möjligheten att återse Uppsala samtidigt som de har möjlighet att delta i ett spännande och relevant seminarieprogram och en rolig och traditionellt uppsaliensk bankett på kvällen.

Alumnidagen 2018 kommer att hållas onsdagen den 16 maj.

Anmälan till Alumnidagen 2018 är nu stängd.
Avbokningspolicy – Vänligen notera att anmälan är bindande och att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot avbokningar. Däremot är det möjligt att överlåta din plats till någon annan.

Observera att Alumnidagen ger dig som är medlem i Sveriges Advokatsamfund fem timmars vidareutbildning, som du kan tillgodoräkna dig.

 

Programmet

Programtidning 2018

Schema 16 maj

 

2018 års programtidning skickades till Uppsalajuristernas alumner i början av mars. Om du inte är alumn men vill ha tidningen ändå så kontakta stiftelsen via mail.

Tidigare programtidningar

 

Vår huvudsponsor för Alumnidagen 2018 är Gernandt & Danielsson.


Roschier är samarbetsparter för Alumnidagen 2018.

 

De advokatbyråer från Uppsala som är sponsorer för Alumnidagen 2018 kan du se här.

 

Här kan du se 2017 års inbjudningsfilm till Alumnidagen.

 

Pris för bästa examensarbete

Under dagen delas även Uppsalajuristernas Alumnistiftelses pris för bästa examensarbete ut.

Vinnare år 2018:

Eirik Jungar – Yttrandefrihetsgrundlagarna och personuppgiftssamlingar – En resa förbi Sirenernas ö

Olle Waller – Eftersyn vid internprissättning av svårvärderade immateriella tillgångar – Kan OECD:s riktlinjer för internprissättning vara vägledande för korrigeringsregeln?

Läs mer om priset

 

Alumnidagen för studenter

Juriststudenter vid Uppsala universitet är mycket välkomna att utan kostnad och i mån av plats delta i seminarieprogrammet under Alumnidagen. Ingen anmälan behövs utan det är bara att dyka upp. Det är mycket uppskattat hos alumnerna att få möjlighet att träffa nuvarande studenter för att få höra om dagens utbildning, om studentliv och tankar kring det kommande arbetslivet.

Alumnidagen är också ett mycket bra tillfälle att knyta kontakter och träffa såväl akademiker och spännande talare som yrkesverksamma jurister. Deltagarna kommer från domstolar, myndigheter, små och stora affärsjuridiska byråer, företag och många är också egenpraktiserande som advokater inom till exempel straff- och familjerätt. Missa inte chansen att verkligen få veta hur livet på andra sidan examen kan se ut!

Ungefär en tredjedel av deltagarna på kvällens bankett är studenter. Om du är intresserad av en plats så anmäl dig vid registreringsdisken under dagen. Det är först till kvarn som gäller, så kom i tid om du vill vara säker på att få en plats. Studentplatserna är gratis.